Шахматният турнир за „Купата на посланика”, който се провежда по инициатива на Посолството на Русия и Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова и под егидата на световния шампион Анатолий Карпов бе открит на 28-ми август в Руския културно-информационен център в София. Великотърновската международна майсторка Цвета Галунова получи покана да присъства на събитието като официален гост лично от Нейно превъзходителство, когато по време на визитата си в СОК „Камчия” на 29.07. Елеонора Митрофанова остава впечатлена от лятната шахматна академия, водена от болярската майсторка.

Така Цвета отива освен от свое име и в ролята на представител и партньор на СОК „Камчия” с поздравителен адрес от изпълнителния директор на комплекса Николай Недялков и подаръци от Камчия и ШК „Асеневци”.

„Бе много вълнуващо да получа покана лично от Нейно Превъзходителство. Всичко стана спонтанно и за мен бе изненада. Даже в първия момент се притесних, че няма да мога да присъствам, защото в същия ден имах финален концерт от фолклорния фестивал „Фолклорни вълни” в СОК „Камчия”, на който бях организатор. Но от ръководството на Комплекса много настояваха да уважа поканата и затова аз отидох там като представител и партньор на руската база.

Освен посланикът на Русия, още няколко посланици присъстваха на събитието. По време на коктейла след официалната част Елеонора Митрофанова изказа много хубави думи за Комплекс „Камчия” и предложи да организира лично визита в комплекса на посланиците на Индия, Палестина и Дания. Надявам се, че тези нови познанства ще поставят основата на нови сътрудничества за СОК „Камчия” и ШК „Асеневци””, споделя Цвета Галунова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук