Малко преди 19:14 часа вчера, на Симеоновден, Наско Сираков посредством официалния сайт на Левски обяви, че новият треньор на тима е Станимир Стоилов. Ден преди това бившият собственик Тодор Батков за пореден път призова Мъри да се завръща светкавично.

Същият Батков преди 13 години, навръх Гергьовден, уволни Наско Сираков и Станимир Стоилов и тандемът се разпадна, като след години се събра за кратко в националния отбор. В момента Сираков е мажоритарен собственик, Батков е дребен акционер, а от днес Мъри е старши треньор. Времената се менят, хората се разделят и събират. Само Левски е вечен!

Ето и официалното съобщение, излязло привечер от „Герена“: „Ръководството на ПФК Левски постигна договорка със Станимир Стоилов да бъде новият старши треньор на тима. Договорът между двете страни ще бъде подписан утре (б.р. – днес) и ще бъдат обявени допълнително подробностите около завръщането на най-успешния наставник на сините в клуба.

Очаквайте подробности и около първата тренировка и пресконференцията, която Станимир Стоилов ще даде“.

Преди това Станимир Стоилов дойде на срещата с Наско Сираков и представителя на новите спонсори от Palms Bet Лъчезар Петров. Мъри пристигна с готов отговор „Да“ в
джоба си. И както повеляват неписаните футболни закони, веднага след като парафира договора си днес, в същия джоб трябва да напише оставката си и да си я носи в джоба. Такава е съдбата на треньора, казват всички от бранша.

След над 3-часови разговори Стоилов извади приготвения отговор „Да“ и така новината се официализира за секунди. За минути форумите и социалните мрежи посиняха от ентусиазирани привърженици на Левски. „Добре дошъл у дома“, „Най-после, великане“, „Започваме да пишем нова приказка“, бяха част от посланията към най-успешния треньор в новата история на синия клуб.

Тепърва ще излизат подробности както от самата среща, така и за стратегията на Станимир Стоилов в Левски. Вече споменахме, че той не обича без планове и цели. Очакваме да чуем от него дали прословутият План 2007 ще бъде проектиран след 2021 година и с какъв срок на изпълнение ще е. И да питаме Мъри за цели е ясно, че той няма да избяга от традиционните клишета, съпътстващи Левски, но очакваме да ни ги поднесе по свой начин.

Ръцете го сърбят за работа, това е ясно. Той е на свободния пазар от две години и половина, като последната сериозна и конкретна оферта от България бе от Лудогорец. Стоилов е отказал чували с пари. От Разград обичат да скачат в дълбокото и обичат да си плащат. Защо Мъри е отрязал Лудогорец? Едва ли ще разберем. Защо преди това отказа заплата от 60 хиляди от Левски и направо втрещи Спас Русев, също едва ли ще узнаем.

Но предстои да разберем дали в неговите очи Левски вече е започнал да прилича на нормален и подреден клуб. Това през последните години бяха единствените му думи, свързани със сините. И много запалянковци смятаха, че когато видят Станимир Стоилов да дава пресконференция като треньор на Левски, значи клубът поема към друга посока. Завръщането му е гаранция, че подобрението започва.

Желю Станков/ „Тема спорт“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук