Сдружение „Мъдрост и сила“ приключи успешно проект, с който целеше да се бори с агресията в обществото ни със спорт. Организацията избра и емблематични лектори, които да обяснят от първо лице, защо е хубаво да се спортува, а сред тях беше и бившият национал и капитан на Левски Станислав Ангелов. Проектът беше на стойност 49 196,51 лв., а финансирането дойде от Министерството на спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2021 година.

„Мъдрост и Сила“ си беше поставила амбициозната задача да идентифицира съществуващите сред младото поколение негативни нагласи и нездравословни стереотипи и да разработи мерки за преодоляването им. Това беше постигнато чрез провокиране на интерес в младите за участие в различни спортни инициативи и прояви, които да подпомогнат изграждането на здравословни навици и физически активен живот.

Проведоха се спортно-демонстративни и обучителни събития, два футболни и един боксов турнири, както и двудневен уъркшоп за младежи в неравностойно положение, които са настанени в жилища от защитен или семеен характер.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук