/levski.bg
/levski.bg

Панамецът Хосе Кордоба бе един от първите трансфери на Станимир Стоилов в Левски и мнозина си зададоха въпроса „Какво видя Мъри в защитника, който първоначално не успя да убеди Петко Петков, че е готов да играе дори в Етър?“. Качествата на младия южноамериканец във Велико Търново бяха забелязани от Александър Томаш, който още след първите тренировки заяви, че в този футболист се крие голям потенциал, но предстои много работа и шлифоване.

Кордоба притежава отлична за ръста си линейна скорост, представя се чудесно в борбата на „втория етаж“ и е много силен физически, пише „Тема спорт“. Последното ясно си пролича при гостуването на болярите на „Българска армия“ през пролетта, когато той на няколко пъти буквално смаза нападателя на ЦСКА-София Жорди Кайседо. Панамецът може да се превърне в правилния човек за изнасяне на топката при Стоилов, тъй като е добре технически, разполага с „мек глезен“ и много силен ляв крак, като за него не представлява трудност да прави точен далечен пас. Всички тези качества го правят по-универсален и той се явява добра опция и за левия фланг на защитата.

Проблемът е, че често поема рискове и липсата на опит води до грешки. Усилията на Мъри трябва да се насочат главно в позиционирането му и тактическата грамотност, където се наблюдават сериозни пропуски. Проблемът там е, че в юношеските години на Кордоба не е било наблегнато на тези занимания, но положението не е безнадеждно и с търпение и постоянство панамецът може да се превърне в основна фигура в ариергарда на сините.

Плюсът при него е, че е воден от силна амбиция и е силен психически, което му помага да се справя с трудностите. Младостта, горещата кръв и желанието за победа често му изиграват лоша шега и го правят избухлив, като поставят под риск отбора му. Най-типичният пример е моментът, когато в мача с Ботев Враца в края на миналия сезон той хвана за гърлото съперник и получи директен червен картон.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук