/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Жертвата и извършителят на престъплението са с криминалистични регистрации

Прокуратурата разкри нови подробности около убийството, извършено от 19 годишно момиче. Преди дни стана ясно, че са извършени две престъпления с фатален край през уикенда в София, като едно от тях е девойката. 

Днес, 14.09.2021 г., по искане на Софийска градска прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Р., привлечена в качеството на обвиняема за извършено от нея престъпление по чл. 115 от НК.

Разследването по образуваното досъдебно производство започна след подаден сигнал за убийство на мъж. От събраните доказателства е установено, че на 11.09.2021 г., в жилище на ул. „Академична“ в столичния район „Връбница“, бил убит Д.П. (на 45 години). На пострадалия били причинени множество прободни рани в областта на гърба, ръцете и краката.

Подалата сигнал за престъплението жена пред служителите на реда разказала, че 19-годишна нейна съседка потърсила помощ, тъй като приятелят й е пострадал. 

Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан – 19-годишната С.Р.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са вещи и предмети от значение за разкриване на обективната истина. Обвиняемата е освидетелствана. Разпитани са свидетели. Жертвата и извършителят на престъплението са с криминалистични регистрации.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук