/levski.bg
/levski.bg

Още след представянето на Станимир Стоилов в Левски на всички трябваше да им стане ясно, че хаосът на „Герена“ приключи. Играта срещу Локо Пловдив на „Лаута“ потвърди, че „сините“ са спрели свободното падане под непосилната тежест не само на финансовите проблеми, но и на липсата на целенасочено и компетентно управление. Най-хубавото е, че се вижда обединение и в агитката, а това може да доведе само до добри резултати.

Дори само две контроли и един официален мач са достатъчни, за да отчетем подобрение. Отборът излиза с идея, има план и следва конкретна линия в представянето си. Докато футболистите имаха физически сили дори грешките в защита бяха сериозно ограничени. Без напрежението, дошло от изключително неавторитетното ръководене от страна на Никола Попов, дербито можеше да е още по-зрелищно. Видно е, че в Левски има събрани класни индивидуалности и силни лидери, които, както писах в началото на сезона, могат да постигнат не просто присъствие в Топ 6, но дори спечелване на евроквота. Въпросът е качествата им да бъдат използвани правилно и физически да са подготвени като професионални играчи.

Георги Миланов и след толкова месеци без мачове е способен да решава местни дербита с най-голям заряд и е сигурно, че скоро ще го видим пак и в националния отбор. Не е нужно да се повтарям с положителните оценки за Цоневи, Драган Михайлович, Горанов, Здравко Димитров и Димитър Костадинов, а се очертава преквалифицирането на Андриан Краев в опорен халф да е едно от най-добрите треньорски решения по родните терени този сезон. Тепърва ще имаме повод в детайли да оценяваме ролята на всеки от тях и да следим развитието им.

Ясно е и че с всяко занимание сработването между бранителите ще се подобрява,
а да не забравяме, че там скоро ще има и друго кадрово решение в лицето на Хосе Кордоба.

Локомотив Пловдив е в криза заради липсата на резултати, но класата на Митко Илиев, Умарбаев, Карагарен и компания не е спаднала. Физически хората на Тунчев отстъпват може би единствено на Лудогорец. Точно затова през второто полувреме в неделя те наистина натиснаха и спокойно можеха да стигнат и до пълен обрат. Левски обаче отговори с битка, самочувствие, а и чисто игрово по начин, по който подсказва, че скоро отборът ще си върне разклатеното уважение у съперниците. Дори да не стане още в мачовете с двата отбора с името ЦСКА, пътят е правилен. Стоилов е способен да възпламени обратната тяга и „сините“ да започнат да се изкачват обратно към позициите, които традицията повелява да заемат. За това обаче отборът ще се нуждае и от силен нападател, което се очертава третата задача в списъка с приоритети към момента.

Людмил Христов/ „Мач Телеграф“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук