/sportal.bg
/sportal.bg

окомотив“ (София) обяви, че предлага Борислав Михайлов за кандидат за президент на Българския футболен съюз (БФС). Решението е взето на заседание на съвета на директорите на клуба.

До момента Михайлов не е говорил официално по темата. За последно той каза, че ще обяви решението си дали ще потърси нов мандат, като наближи конгресът.

Впоследствие Софийският градски съд наложи на БФС да организира извънреден конгрес на 12 октомври. Успоредно с това изпълнителният комитет на футболния съюз насрочи и редовен за 18 март 2022 г.

В шестчленния съвет на директорите на „Локомотив“ (София) е и Иван Василев. Той е управител на „Джома България“ (Joma) – фирмата, осигуряваща от години екипировката за националните отбори по футбол.

За още един „последен мандат“

Михайлов се върна изненадващо на президентския пост през пролетта, след като след година и половина отсъствие реши да си оттегли оставката, подадена през октомври 2019 г. под натиска на бившия министър-председател Бойко Борисов.

Сега Михайлов, изглежда, ще се бори за пети мандат начело на БФС. Още през юли 2013 г. бившият вратар каза: „Това ще ми бъде последният мандат, защото това не ми е самоцел. Винаги съм го казвал. Аз съм отговорен човек и съм се хванал да направя нещо за българския футбол заедно с моите колеги.“

Въпреки това обаче той се кандидатира и през 2018 г., когато спечели убедително.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук