/levski.bg
/levski.bg

Левски навъртя в неделя 3 години без победа над ЦСКА-София (б.р. следваща среща между двата тима е насрочена за март), а сега му предстои домакинство на Лудогорец, който доминира в мачовете между двата отбора от 2017-та насам. За другите антирекорди няма какво да говорим. На този фон единствената радост е, че загубите все пак са минимални, а не срамни.

Добрата новина за „сините“ обаче е, че най-после имат треньор, чиято работа се усеща. И то във всички аспекти на „Герена“ – от школата до клубния магазин. Присъствието на Станимир Стоилов се усети и по трибуните, където този път не изпаднаха в плен на низките страсти и не нападнаха играчите след загубата от „червените“, както би се случило преди година или две. „Нищо не е станало, с две-три попълнения нещата ще си дойдат на мястото“, коментираха повечето запалянковци, които присъстваха на Националния стадион. Макар и да им горчеше, че нещата можеше и да се развият по друг начин, ако „сините“ бяха удържали преднината си на почивката или не се бяха юрнали да търсят нов гол в първите минути на втората част.

Лошото за Левски обаче идва между редовете от това, което се изговори от лагера на отбора след срещата. „Добре, че хората не чуват указанията, които даваме на играчите“, призна Мъри. „Учим се в движение“, призна и Николай Михайлов. Това вече не е добре. Повечето футболисти в съблекалнята имат претенциите, че могат да носят фланелката на Левски. Някои дори от деца са на „Герена“. Други пък са минали през отбори, които са били грандове на страните си. И би трябвало да не грешат във важни моменти, както се случи в неделя.

Да, „сините“ не стояха толкова зле срещу ЦСКА-София, но е време освен треньор да извадят и 11 души в дерби. Това също е проблем, който Стоилов трябва да реши, ако не иска да чака за първа победа до Коледа. Ясно е, че в момента той трябва да се справя с каквото има, но и другата страна трябва да отговори подобаващо. Срещу „червените“ това не се случи. Нито Здравко Димитров, нито Билал Бари защитиха правото си на титуляри. Братя Цоневи също отсъстват на моменти в последните мачове или поне един от двамата. Ясно е, че така няма как да се спечели, но е ясно и друго – домакинството с Лудогорец е последната среща, в която може да се робува на имена. След това Стоилов е свободен да пуска каквото си иска. А в контролите се видя, че май има младоци, които са по-жадни за победа от „батковците“./ „Мач Телеграф“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук