/levski.bg
/levski.bg

Кога ще вкара гол Билал Бари? Този въпрос не спира да тревожи не само феновете на тима, но и бившите играчи на Левски, които имат не едно или две попадения в кариерата си със синята фланелка. Не може да се отрече, че мароканецът се старае. И Станимир Стоилов вижда това. Покрива голям периметър, отваря пространства за останалите, пресата започва от него. Липсва му само едно – да се отпуши. Ясно е също, че и той далеч не е голов хищник, какъвто е Кайседо, беше видно от визитката му, но въпреки това на „Герена“ сметнаха, че има нещо в него.

Хубавото е, че Мъри продължава да го налага, а не го уби като го прати за пейката. Време е и Билал да му се отблагодари за това.

Кардинално погледнато обаче – липсата на голове не е само проблем на Билал Бари. В първата среща под ръководството на Станимир Стоилов, „сините“ успяха да се разпишат 2 пъти. След това за 180 и повече минути, ако броим продълженията, имат 1 гол и 1 греда. Трябва да отчетем също, че два от тези три отбелязани гола са дело на Георги Миланов. Да, попаденията бяха красиви, но не можем да не отбележим, че дойдоха и малко случайно. Като цяло останалите играчи в атака са длъжници.

Сушата при Здравко Димитров не е по-малка от тази, която е обзела Билал Бари. Очакваше се, че крилото ще разцъфне под ръководството на Станимир Стоилов, но продължава да играе на приливи и отливи. В неделя не си направи труда да излъже нито веднъж Турицов, а стана лесна негова плячка, след като си буташе топката навътре и разчиташе, че може да го мине на скорост. И не му се получи. Дори за момент.

Сериозно е отстъплението и при братята Цоневи. Все едно нещо ги спъна, след като в играта на Левски бе въведен ред и ролята им на терена не е само да се хвърлят напред и да разчитат на фантазията си. Липсват им както попаденията, така и асистенциите. Боби се разписа при 2:2 на „Лаута“ и… край.

Ясно е, че на „сините“ им трябва таран, който да всява респект в съперниците. Ясно е, че и такъв в момента няма на пазара у нас. Но това, че Бари не вкарва, не значи, че и останалите не трябва да го правят. Плюс това трябва да отчетем, че едно попадение вече отлетя от „Герена“ заедно с Христофор Хубчев. Интересното е също да се види и колко пъти Бари получи удобни пасове от съотборниците си срещу ЦСКА-София?/ „Мач Телеграф“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук