полиция / iStock/Getty Images
полиция / iStock/Getty Images

Действащ полицай наби ученик заради изхвърлен фас от цигара в Благоевград, уведомена е прокуратурата, предаде БГНЕС.

„В 17.57 ч. на тел. 112 снощи е постъпил сигнал за бито момче пред бл.7 на ж.к.““Запад“в гр. Благоевград. Момчето е било с кървяща рана на главата. Поводът за побоя е бил изхвърлен фас от цигара на улицата от 18 годишния младеж от град Дупница“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград.

Пострадалият е транспортиран от екип на ЦСМП за оказване на медицинска помощ. На мястото на инцидента е изпратен незабавно полицейски автопатрул, от сектор „Опазване на обществения ред“.

При проведените беседи с очевидци на произшествието е установено, че извършителят е полицейски инспектор на 48 г., служител на ОДМВР – Благоевград.

„По случая в момента се работи. Изготвена е докладна записка, уведомена е Районна прокуратура – Благоевград“, уточняват от МВР.

След преглед и обработка на раната, младежът е бил освободен за домашно лечение.

Извършителят на побоя по време на инцидента не е бил на работа.

„Разбрахме от детето, че е набито. В последствие стана ясно, че побоят е нанесен от действаш полицай. Тръгнахме спешно за Благоевград. Синът ми учи в езиковата гимназия. Добро дете е. Не вярвам да е обиждал полицая”, разказа бащата на пострадалия младеж, цитиран от NOVA.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук