Бившият национален селекционер Георги Дерменджиев коментира пред Диема Спорт развитието на Левски и ЦСКА-София при Станимир Стоилов и Стойчо Младенов. Специалистът отчете като положително завръщането на двете легенди начело на „сини“ и „червени“.

„За българския футбол е добре, че Станимир Стоилов и Стойчо Младенов са тук. Видяхме още в началото подобрение. Вече се вижда стил в ЦСКА. Той е много прав, че тези европейски мачове трябва да се види нивото на отбора. Мъри вкарва организация в Левски. Много голям респект към феновете на Левски – за това, което направиха и продължават да правят. Стоилов има конкретна визия за бъдещето на Левски, за това, което иска да изгради. Той се съобразява със ситуацията. Мисля, че Левски ще придобие друг облик с времето и подобряването на ситуацията“, започна Дерменджиев.

„Те са много добри треньори. Имат много знания и рутина. Те могат да извлекат максимума от всяка ситуация. Не са страхливи. Това са важни компоненти за един треньор. И двамата ги притежават. Доволен съм, че поеха тези два отбора. Най-вероятно в близко бъдеще ще се види още разликата. Един треньор трябва да бъде оставен да работи, за да покаже това, което може. В България има и други треньори с качества. Ако бъдат оставени да работят, ще допринесат за отборите, в които са“.

„Мачовете между Левски и ЦСКА са специални. Това дерби никога няма да се замени. Тук не се гледа играта. Има моменти, в които е необходим резултатът. Такива дербита изграждат характера на отбора. И в двата случая може да се изведе полза. Селекцията, която Мъри иска не се осъществява в момента. Тактическата постановка се вижда като разлика в Левски от предните мачове. Важното е, че има промяна. Тя е към добро. И в игрово отношение, и във финансово“.

„Горд съм, че участвах в това дерби и съм победител с Левски. Вторият ми мач беше равен. Това е велико нещо. Имаше много мачове с Лудогорец, които бяха изключителни дербита. Тогава Левски и ЦСКА бяха по-качествени отбори, а Лудогорец е успял да излезе като победител. Левски не е затворена страница, но това са теории на вероятностите“, продължи специалистът.

„Всеки отбор си има цел. Това трябва да се каже и да се преследва. Самата психика на играчите трябва да бъде насочена натам. Добре е, че се играе с отбори като Рома. Виждаш какво ти е нивото и се изграждаш като отбор. Във всеки следващ мач те ще знаят как да играят. Това е само полза“.

„Решенията на собствениците не мога да коментирам. Факт е, че има промяна в ЦСКА в момента. Мисля, че е за добре. Те направиха завръщането в добър момент. Друго не трябва да се коментира. Те са в отборите на сърцата си. Пожелавам им да постигнат още повече. Много е важно в един отбора да има конкретни лидери. Това са играчи, които са обединяващи, които имат характер. В различните мачове имат много конкретно поведение и дърпат другите след себе си“, каза още Дерменджиев.

„Не мисля, че Лудогорец може да бъде свален от върха този сезон. Изненадите са, че два отбора – Локомотив Пловдив и Арда, не са на това ниво, на което бяха. Интрига има. Отборите, които са били по-напред са свалили нивото си. Левски може би ще бъде в шестицата. Там ще се види разпределението. Важно е за рутината на отбора, за играчите да имат успех. Така стават по-спокойни и вярват в себе си. Важно е за един отбор да спечели Купа на България. Този приз ти дава право да играеш в Европа“, завърши бившият национален селекционер.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук