Наблюдава се увеличение на процента на отсъстващи ученици с грипоподобни симптоми. Това са деца предимно в 5-и клас. Около 200 деца общо не ходят в 119 СОУ, разкри директорът Диян Стаматов. Той потвърди, че има и карантинирани учители. „5-и клас е сигналният випуск. Ако ситуацията е такава, ще имаме доста спешна среща с обществения съвет и ще предложим ротация онлайн обучение. Решението ще бъде дадено от образователния министър“, коментира директорът пред Bulgaria on air.

 Стаматов каза, че целта е да не се затварят училища, а само паралелки. В свой пост във фейсбук вчера той докладва, че към 28.09 са отсъствали 168 ученици или малко над 13%.; Имало е два карантинирани класа – 54 ученици; двама учители са с положителен ковид тест, а други десет учители отсъстват. Според Стаматов обаче дистанционното обучение е заплаха за знанията на децата.

 Паралелки от 11 различни училища във Варна са поставени под карантина заради заразени с коронавирус ученици и учители, съобщи на брифинг главният секретар на Регионалната здравна инспекция Цеца Янкова. Има по 1 карантинирана паралелка във всяко училище, в различни възрастови групи. Янкова съобщи на брифинг пред журналисти, че положителните проби за коронавирус при децата и учениците растат.

Източник: www.actualno.com

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук