/levski.bg
/levski.bg

“Левски” е осъден да плати сериозна сума на посредник по трансферите на Аймен Белаид и Жуниор Мапуку, съобщава „24 часа“. Сумата е над 100 000 лева по двете дела. Посредникът е споменат само с инициали и става въпрос за “Р…” ЕООД с адрес на регистрация – село Мировяне, площад “Васил Левски”, хранителния магазин.

В момента на площада на Мировяне, родното село на Димитър Пенев, има четири хранителни магазина.Името на посредника е с инициалите М. М. в документите. Най-вероятно става въпрос за Майез Мустафа, чиято фирма се казва “Ривиер спорт”.С инициали са споменати и играчите. В решението по делото за Белаид обаче, вероятно по погрешка е споменато цялото име на играча. Другото е за Дж. М. М., който след “Левски” е продаден в китайски отбор. Или става ясно, че това е Джуниор Мпа Мапуку. И по двете дела “Левски” се представлява от адвокат Ивайло Ивков, който е спряган за заместник на Константин Баждеков, който е подписвал договорите с посредника.

Така по дело 106 за Белаид съдия Диляна Господинова от СГС осъжда “Левски” да плати на посредника 32 857,94 лева плюс законната лихва от 17 януари миналата година. Санкцията за неспазване на сроковете по договора е на стойност 5226,51 лева. Разноските, които клубът трябва да плати са за 2495,38 лева.Решението е постановено на 29 април тази година, но е публикувано по-късно. Делото е изпратено в Софийския апелативен съд на 21 юли с изходящо писмо 84739.По дело 105 съдия Пламен Колев осъжда “Левски” да плати 35 204,94 лева на посредника плюс лихва от същата дата. Санкцията за забавянето на парите е 6825,77 лева, а разноските по делото са оценени на 2651,23 лева. Няма данни това дело да е изпратено на горна инстанция.

Така общата сума става 85 561,77 лева, но без лихвите от миналата година.В същото време се оказва, че Жуниор Мапуку се е върнал в България и в момента тренира с “Царско село”. Ръководството на клуба обаче иска да види какво е физическото състояние на играча.“Левски” го продаде на китайския “Шъдзяджуан Евър Брайт”. След тежката контузия, която получи, той премина през “Дунареа” (Калъраш), “Ал Шорта” и “Ал Шоала”. За последно нападателят носеше екипа на тайландския “Ратчабури”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук