Едната жертва била тормозена от 14-годишна възраст

Огромен скандал разтърси футбола. 24 футболисти от националния отбор на Венецуела повдигнаха обвинения за изнасилване и сексуално посегателство срещу бившия селекционер на тима Кенет Серемета. Прокуратурата на южноамериканската държава вече е завела дело срещу 55-годишния специалист.

„Футболистките от националния отбор на Венецуела решихме да прекратим мълчанието си, за да предотвратим повторението на епизодите на физическо, психологическо и сексуално насилие и посегателство от страна на треньора Кенет Серемета. Много от нас продължават да страдат от психологически и физически травми. Една от футболистите призна, че е била жертва на сексуално насилие от треньора от 14-годишна възраст. Това е продължило до неговото уволнение през 2017 г.

След това много други футболистки говориха, че са били обекти на преследване и посегателство от страна на треньора. Става дума за телефонни обаждания, необосновани покани за гости, подаръци без повод, принудителни масажи и други подобни ситуации, които са далеч от общоприетите норми.

За мнозина това може да се струва безумно, но в нашия отбор те бяха ежедневие. Много от тези ситуации бяха подкрепени от други членове на треньорския щаб.

Жените от отбора, които са с нетрадиционна сексуална ориентация получаваха въпроси за сексуалния си живот, а хетеросексуалните бяха постоянен обект на посегателства. Момичетата си били заплашвани постоянно, ако не се подчиняват. Сексуалните намеци бяха ежедневие, както и коментарите за природните дадености на футболистките. Влиянието на този човек върху живота ни беше огромно и се страхувахме да се оплачем“, пише в публикуваното в „Туитър“ съобщение, подписано от 24 футболистки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук