pixabay.com
pixabay.com

Йонка Генчева си отиде от този свят само ден преди да навърши 68 години

Тежък удар понесоха великотърновският спорт и българският хандбал. COVID-19 отне живота на голямата треньорка Йонка Генчева, която почина тази сутрин в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ след тежко боледуване, пише sport-vt.com. Смъртта ѝ идва само ден преди тя да навърши 68 години.

Йонка Генчева бе най-успешният треньор в историята на великотърновския хандбал – 43 шампионски титли на България като треньор с подрастващите и жените на Етър-64. С представителния отбор има спечелени 10 титли и 13 Купи на България. Целия си живот тя отдава на спорта – първо шампион на страната по волейбол, създавала е и шампиони по баскетбол, състезателка по хандбал.

На 25 години слага край на състезателната си кариера и поема първо девойките старша възраст на Етър-64, а от 1999 г. е начело на женския отбор. Следват титла след титла във всички възрасти… Йонка Генчева е избирана за Треньор № 1 на Велико Търново.

Обожава да работи с подрастващи, а в последните години показваше първите стъпки на хандбала и на децата от СУ „Емилиян Станев“, докато продължаваше да води първия отбор на Етър-64. Последните й отличия т.г. бяха Купата на България и вицешампионска титла с Етър-64.

Екипът на агенция БЛИЦ поднася своите съболезнования на близките на Йонка Генчева

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук