/levski.bg
/levski.bg

Е, Мъри отново е в Левски. Онази „синя“ романтика отпреди петнайсетина години пак се настани на „Георги Аспарухов“. Отново се заговори за приказки, феновете започнаха да скандират името на треньора, вместо да говорят против него и да се провикват кого да извади от игра, защото „е обул ботушите днес“.

Снимка 549147Източник: levski.bg

Влакът тръгна, играта на тима се промени, халфовата линия започна да има идеи, атаките станаха смислени и организирани. Защитата към момента не е желателно да се коментира. Самият Стоилов неведнъж споменава изрзаза „детински грешки“. Все пак смело може да се каже, че нещата в клуба тръгнаха. Поне на терена.

Откъм цифри положението не е толкова розово. Чисто статистически Левски се намира в едно от най-трагичните положения в цялата си история. „Сините“ нямат победа в първенството от края на август, когато някак успяха да измъкнат победата от Берое (2:1). Това беше лятото! Погледнете през прозорците си сега какво е времето! Загубите от най-сериозните противници в послените два мача също са тежък удар по левскарската психика. Да, показаха добра игра и да, вижда се, че е въпрос на време да се започне с победите.

Ама колко? Времето върви неуморно, лошите резултати се трупат напук на положителните впечатления на терена. Влакът на Левски върви, но не е по график. Липсват победите, онези, които карат феновете да искат още и още. Впрочем, футболистите също. Те стават жадни, защото веднъж опитат ли вкуса на успеха, ще искат още много.

Така вече ще се тръгне по разписание. Идеята, че се излиза за победа и трупане на точки в първенството, а не само за добра игра, трябва да превземе „синята“ общественост и тогава влакът Левски ще се движи по график. Всяка гара ще бъде мината, а пътниците ще са доволни от пътуването.

Ако това не се случи, „сините“ ще отнесат редица критики. Отново. Това е и чудесен повод за закачки на миналите вече през подобна фаза фенове на ЦСКА. При „червените“ обаче се вижда, че те изживяват един истински „Ренесанс“ в своята клубна история. „Армейците“ играят в Европа, а в края на сезона взеха купа.

Левски взе… Мъри. Има сериозна вероятност той да се окаже много по-ценен от една купа. Времето ще покаже дали това е така, ама е време да се ускори темпото, че часовникът тиктака и много пътници чакат на следващите гари.

Автор: Донислав Донев /topsport.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук