/levski.bg
/levski.bg

Левски ще направи трети опит да вземе Преслав Боруков, съобщава „Мач Телеграф“. „Сините“ искат да вземат нападателя през януари, когато в клуба ще има повече пари, след като основен спонсор официално ще стане „Палмс Бет“.

Към днешна дата Боруков е собственост на унгарския елитен тим Залаегерсег. Той играе силно за отбора и вече се отчете с по един гол и за първенство, и за Купата на страната.

Ръководството на Левски е сондирало ситуацията около Преслав, който е юноша на „сините“. До „Герена“ е стигнала информацията, че Боруков е подписал такъв договор със Залаегерсег, че Левски ще може да го откупи без проблеми срещу минимална сума през януари. Самият футболист също имал желание да облече най-после синята фланелка, а за това допринася и завръщането на „Герена“ на Станимир Стоилов.

През последните две години Преслав беше на два пъти много близо до договор с Левски. В първия случай разминаването беше около срока на договора – Боруков искаше такъв за един сезон, а „сините“ – за два. В крайна сметка двете страни не се разбраха и нападателят подписа с Етър. В началото на настоящия сезон пък Преслав дойде на преговори на „Герена“, но тогава ситуацията в Левски беше много несигурна и дори не се знаеше дали ще има отбор и треньор. „Сините“ не успяха да направят конкретна оферта на нападателя и той избра да подпише със Залаегерсег.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук