Снимка: cska.bg
Снимка: cska.bg

„БАНКЕРЪ“ излезе с голям материал относно ситуацията с базите на ЦСКА-София. „Тема Спорт“ пък представи част от него.

„Реалната картина на практика е такава – инвестициите не се признават, но пък дълговете се „осчетоводяват“… За да бъдем по-конкретни, се свързахме с Гриша Ганчев, за да ни обясни длъжник ли е или благодетел. Макар че Ганчев е известен с това, че рядко говори с журналисти, пред „БАНКЕРЪ“ той каза: „Излели сме милиони в тези обекти и това може да се види от всеки. А въпросът: защо някой чиновник не си е свършил работата и се опитва да си измие ръцете с нас, е отговор, който друг трябва да даде“.

Адвокатът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов беше доста по-изчерпателен. Той каза, че пред него стои огромна папка с актове за извършените строителни работи, чиято стойност доближава 4.5 млн. лева. В същото време по независещи от ЦСКА-София причини процедурите по прихващане на направените от клуба инвестиции не са били завършени.

„Безумно е да се твърди, че ние сме длъжници, като се има предвид, че за целия срок на договора задължението на ЦСКА е да направи инвестиция от 400 хил. лв. за базата в Панчарево и 700 хил. лв. за стадион „Българска армия“. ЦСКА не само е преизпълнил многократно тази програма, но в същото време е изплащал и наеми на обектите, които клубът сам препостроява. Когато отидохме на базата в Панчарево, заварихме един „залесен“ терен и няколко полуразрушени постройки. Идете и вижте какво е сега…“, казва още Станислав Трендафилов пред „БАНКЕРЪ“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук