Това се е случило в подлеза между сградите на Министерския съвет и Министерството на образованието и науката

Протестиращи са нападнали служебния министър на образованието Николай Денков. На връщане от Министерския съвет към Министерството на образованието и науката, в подлеза между двете сгради, министърът е пресрещнат от активисти на партия „Възраждане“, които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди, съобщават от МОН.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до сградата на образователното министерство. Срещу Денков не е извършено физическо посегателство.

Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма, посочват още от ведомството.

Днес в центъра на София се провеждат няколко протеста. Два от тях са на политически партии, които се обявяват срещу новите мерки. Протестират и медици, които са недоволни, че не са получили увеличение на основните им заплати. 

От МВР съобщиха, че случаят с Денков се проверява, като по-късно ще има по-подробна информация. 

Официално от СДВР казаха за NOVA, че има един задържан на протеста днес, но се изяснява причината за задържането и дали то е свързано с Денков.

По-късно през деня служебният министър на образованието коментира създалата се ситуация. „Явно някои така разбират политическата борба и агитация, както и подготовката за избори. Имаше опити да бъда ударен, имаше и притискане. Искам да благодаря на силите на реда, които се намесиха навреме, така че да няма по-големи инциденти”, каза той.

„Моята работа е да направя това, което смятам за най-добро за децата в България. Направих всичко възможно да чуя всички мнения. Провеждахме срещи и дискусии със здравни експерти и учители. Моята съвест е чиста. Всичко беше провокация, но тя не ме интересува”, добави Денков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук