Расте натискът върху болниците в Обединеното кралство. С близо 50 000 случая на ден, 1000 хоспитализирани на ден и с над 600 новозаразени на 100 000 души, Великобритания регистрира най-стряскащите цифри на пандемията от последните три месеца.

Само в понеделник са починали 223 души в резултат от вируса, което е най-голямото число от март.

Великобритания е пред здравен колапс с близо 50 000 заразени на ден

Пик на заразените във Великобритания

Британският здравен министър Саджид Джавид напомни пред медиите, че „пандемията не е приключила“ и че новите дневни случаи могат да достигнат 100 000. Въпреки това Джавид бе категоричен, че за момента ваксините са достатъчно средство за овладяване на ситуацията и правителството няма да минава на план Б.

По този начин кабинетът, оглавяван от Борис Джонсън, ще продължи да влага усилия във ваксинацията на населението, от което близо 80% е имунизирано с втора доза.

Около 15 на сто от децата между 12 и 15 години са с първа игла, чиято ваксинация започна точно преди месец, отбелязва 20minutos.

От Конфедерацията на общественото здраве обаче настояват правителството да затегне мерките и отново да направи задължително носенето на маски в градския транспорт и в затворените помещения.

Здраве и култура Здравен форум

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук