На ръба на заповедта ли е идеята?

Преминаването в онлайн обучение роди и нови идеи. Собствениците на ресторант в София предлагат учениците да се събират и да учат в тяхното заведение. Идеята е – за децата да се грижат възрастни, а родителите им да ходят на работа. На ръба на заповедта ли е обаче тази идея и има ли желаещи?

Онлайн обучението, казват родители, е проблем колкото за децата толкова и за възрастните, на които им се налага да съобразят целия си работен график с учебната седмица.  Затова още вчера от столично заведение измислят решение на проблема.

„Децата нямат нужда от зелен сертификат и могат да се събират в нашия ресторант на малки групи, за да се обучават онлайн. Ние ще ги наблюдаваме, ще ги нахраним и ще ви ги предадем, когато се освободите от вашите задължения”, казват организаторите.ADVERTISING

В настоящата заповед на здравния министър се казва, че групови занятия за деца, могат да се провеждат при строго определена минимална дистанция и при не повече от 5 човека в помещение.  От заведението са категорични: имат достатъчно място и няколко зали, в които да разделят децата.

Дали въпреки това, идеята е на ръба на заповедта – питаме адвоката по медицинско право Мария Петрова.

„Наистина е на ръба на заповедта. В нея всякакви занимания и събирания с деца не са позволени. Остава въпросът кой ще понесе отговорност, ако нещо се случи”, казва тя.

За да е ясна отговорността  децата под 12 години ще трябва да са с придружител, казват от ресторанта. Тези над 12 години ще могат да идват и сами, но след като от ресторанта получат контакт на родител. А докато са в заведението, за поведението на децата ще следи персонала.

Към този момент идеята среща одобрение сред клиентите на ресторанта. Други вече имат резервация за утре.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук