/levski.bg
/levski.bg

Едно от рекламните лица на новите силни хора в Левски пееше, че сега е моментът за апартамента, а, общо взето, кампанията течеше паралелно с преговорите на букмейкъра за сериозно влизане на „Герена“. Всъщност, ако трябва да говорим с тази терминология, новият силен човек в клуба е Станимир Стоилов, не точно по смисъла на щатно-длъжностната му характеристика, но става въпрос за реални правомощия. Новият треньор е и идеолог на всичко това, което става и има да става на „Герена“. Той е и рекламно лице, както на Левски, така и на „Палмсбет“.

Не е ясно какви точно са били мислите на Стоилов минути преди да подпише с Левски, но личната му увереност в треньорската работа като капацитет и умения да промени един отбор са надделели, защото е видно, че поради дипломация и такт той не споделя това, което е заварил. И като инфраструктура, и като потенциал в съблекалнята. Очаквал е едно, оказало се друго.

Непостоянството в представянето на тима видимо не се харесва на треньора, защото той остава доволен след мачове, в които Левски не печели, и е ядосан след победи. До този момент Левски със Стоилов няма победа над отбор в първата плейофна група. Сините паднаха и от ЦСКА-София, и от Лудогорец и както се казва – сега е моментът за апартамента. Тимът на Мъри днес гостува на Черно море, а след това отива на „Славия“. Това са два тима с доказано знаещи и можещи треньори, чиито отбори практикуват така наречения правилен футбол, всеки със своята си разновидност.

Тази серия ще покаже на сините докъде са стигнали в изграждането на новия правилен Левски. Винаги е полезно да се играе срещу съперници, които са замесени от тесто със същите показатели, а моментът е подходящ за сините, що се отнася до това дали е дошло времето да се намърдат в компанията на Топ 6. От изключителна важност за Станимир Стоилов е до Нова година неговият отбор да се установи трайно в горната плейофна група, а напролет след професионална подготовка и някаква селекция Левски вече да се цели в тройката. Да, допреди два месеца щеше да е шега да се афишират такива конкретни цели, но сега ситуацията е различна. Във Варна ще е голяма битка. Черно море винаги разгръща тактическите си идеи, особено срещу Левски. Но както вече споменахме, сега е моментът тимът на Стоилов да покажа израстване и като поведение, и като контрол, и като темпо и не на последно място като битка, но не в смисъла да се играе грубо, да се блъскат съперникови играчи и да се спори със съдията. Новият треньор на сините не обича такива махленски изпълнения. А неговите хора, ако искат да вземат страха на всички не само с името на отбора, а с игра, ето сега е моментът да си заработят комплимента. Победа над Черно море навън би означавала, че Левски узрява дори по-бързо, отколкото си е представял Станимир Стоилов.

Черно море винаги крие своите тайни, или, нека го кажем по друг начин – винаги има своите футболни подводни камъни. Да надиграеш тима на Илиев не е шега работа и като стана дума за камъни, Илиан на „Тича“ си тежи на мястото. Отборът му и тази година е обновен, трудно се намират офанзивни хора на свободния пазар. Само си представете, ако сега при моряците са Мартин Минчев, Илиан Илиев-младши и Матиас Курьор, дали треньорът нямаше да има друго самочувствие и дали феновете нямаше да мечтаят нещо повече за постоянно присъствие в златната среда.

Желю Станков/ „Тема спорт“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук