Легендата на Левски – Мишо Вълчев коментира пред „Мач Телеграф“ последния мач на „сините“ срещу Черно море, както и цялостните си впечатления от отбора след идването на Станимир Стоилов.

„Слаб мач за Левски на „Тича“. Отборът не можа да организира опасни атаки и едва в края създаде само едно голово положение. Загубихме битката в средата на терена, липсваха фланговите атаки. Черно море стоя по-добре и заслужено победи“, започна анализа си Михаил Вълчев. И той обаче отчита подобрение на играта на отбора при Станимир Стоилов.

„Подобри се мотивацията на футболистите. Явно е успял да им втълпи, че това е Левски и за този клуб трябва да се полагат повече усилия. В играта се подобри владеенето на топката, което вече е по-трайно. А това е нещо, на което Стоилов много държи. Оптимист съм за следващите няколко мача от първенството, в които играем с по-преодолими отбори. От Черно море във Варна всеки в България може да падне. Длъжни сме обаче в следващите кръгове да натрупаме няколко победи, да се отдалечим от долната половина на класирането. Предполагам, че при добра подготовка и селекция през зимата Левски ще има по-добро лице през пролетта. Реално има нужда от хора във всички линии.

За централния нападател Билал Бари мога да кажа, че със сигурност има нужда от конкуренция. Смятам, че за дългата голова суша, в която беше изпаднал допреди няколко кръга, вина имаше не само той. Отборът не му създаваше кой знае колко положения и в много мачове беше изолиран от играта. Трябва да работи още върху пласирането си и по-често да се оказва на точното място, когато Левски създава положения.

Със сигурност ни трябва поне още един централен защитник. Зайков не ми вдъхва доверие. Особено на мача във Варна ми направи впечатление как Сердюк го разнасяше близо 10 секунди от тъчлинията та чак до дъгата на наказателното поле. Шелис също е неубедителен, така че реално двама централни защитници ни трябват.

В средата на терена от това, което виждам и чувам, Мъри не харесва близнаците Цоневи, макар че поне според мен Борислав в повечето от мачовете дотук играе добре.

Николай Михайлов също има нужда от конкуренция. От него очаквам повече постоянство. Понякога е успявал да спаси отбора, но друг път – не. Опитен е и трябва по-често да показва стабилност и сигурност.

Надявам се с финансовите рамки, в които трябва да се вместим, да си решим повечето проблеми със състава през зимата“, завърши Мишо Вълчев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук