Антиваксъри нахлуха без маски във варненски магазин и настана страшно меле (ВИДЕО)

Бързата  и своевременна реакция на служители на сектор СПС довела до недопускане на безредици. Съставени са 3 АУАН по Закона за здравето и един по ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане

Снощи, около 17.20 часа, в магазин на мобилен оператор влязла група от няколко човека без поставени маски, съобщиха от полицията във Варна. След многократно приканване от страна на персонала, те отказали да спазят заповедта на Здравния министър или да напуснат обекта.

На място, след подаден сигнал на 112,   се отзовали екипи на Първо РУ и Общинска полиция, които пристъпили към съставяне на актове на неспазващите епидемиологичните мерки. Част от нарушителите на реда обаче, извикали подкрепление – около 20 души от протестиращите в този момент пред общината. Така събралите се опитали да нахлуят със сила в магазина на мобилния оператор.

Бързата  и своевременна реакция на служители на сектор СПС, които в този момент охранявали обществения ред по време на протеста против носенето на маски и зеления сертификат и се отзовали в помощ на колегите си,  довела до недопускане на безредици и нахлуване в магазина. Съставени са 3 АУАН по Закона за здравето и един по ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук