Министерството на здравеопазването предаде на Министерството на образованието 180 хил. щадящи теста, предназначени за образователната система.

От здравното министерство уточняват, че това количество е част от осигурените вече 400 хил. теста, за които здравните власти сключиха договори по-рано тази седмица с фирмите “ПИ КЕЙ САЙЪНТИФИК” ЕООД и “БУЛСНАЙТ” ЕООД. Всеки от избраните изпълнители ще осигури по 200 хил. теста.

Процедурата и организацията за предаването на тестовете от МЗ към МОН бяха създадени в изключително кратки срокове.

Междувременно на сайта на министерството на здравеопазването е публикувана покана за осигуряването на още 1 468 800 щадящи теста.

Предстои през следващата седмица в училище да се върнат децата от малките класове – 1-4 клас. За да се осигури безопасна среда за учебния процес се определи малчуганите да бъдат тествани два пъти седмично с щадящите тестове за установяване наличието на коронавирус. Децата, които са преболедували, няма да бъдат тествани. Персоналът от училището, който няма сертификат за ваксинация или преболедуване, също ще трябва да бъде тестват два пъти седмично.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук