/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Няколко души са ранени при нападение с ножвъв високоскоростен влак в германската провинция Бавария, съобщиха от местната полиция и добавиха, че предполагаемият извършител е арестуван.

„По предварителна информация няколко души са били ранени„, се казва в изявление на полицията в Ноймаркт ин дер Оберпфалц, като се уверява, че „сега няма повече опасност“.

Вестник „Билд“ съобщи, че най-малко трима души са били ранени, двама от които сериозно. Говорителка на полицията заяви, че животът на никой от тях не е в опасност.

Полицията съобщи, че е арестуван един мъж, без да дава повече подробности.

Високоскоростният влак ICE беше спрян на гарата в град Зойберсдорф в южната част на страната. Влакът е пътувал между германските градове Регенсбург и Нюрнберг рано сутринта.

Движението на влаковете между Регенсбург и Нюрнберг е преустановено. На място е разгърната мащабна полицейска операция.

През последните години Германия е изправена пред двойна терористична заплаха от страна на джихадистки и дясноекстремистки групи. От 2015 г. насам бяха извършени няколко нападения.

На 25 юни трима души бяха убити, а други петима бяха ранени при нападение с нож, извършено от сомалиец във Вюрцбург, в Южна Германия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук