Присъствено ще учат всички ученици до четвърти клас, за които поне половината родители в съответната паралелка са съгласни те да бъдат тествани с щадящи тестове два пъти седмично, и в училището има персонал и/или доброволци със сертификат, които да извършват тестването. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката .

Голяма част от тестовете вече са доставени в базата на Българския Червен кръст в село Лозен край София. Днес първите количества заминаха за няколко областни градове.

На 7 ноември, в 10.00 часа, ще бъдат разпределени тестовете за училищата в столицата, а медиите са поканени да отразят събитието, информират сега от МОН. По-рано днес БТА съобщи, че утре предстои да бъдат разпределени тестовете за малките ученици в София.

„Интернет сайтът на национален всекидневник се опитва да бойкотира възстановяването на присъственото обучение за учениците от първи до четвърти клас през следващата седмица. Преди по-малко от час беше разпространено манипулативното твърдение, че малките ученици няма да се върнат в клас през следващата седмица“, заявяват от МОН.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук