Преподавателката на първокласници в 54-то СУ – Даниела Ганчева, изрази ясно позицията си относно въвеждането на тестване за малчуганите при бъдещото им завръщане в класните стаи. Ето какво е мнението на учителката:

„Много съм запалила!

Имам 23 деца в ПЪРВИ клас, които ще се върнат и 30 минути няма да ми стигнат да ги тествам и при най-добрата организация от моя страна, след като гледах „обучителните“ клипчета с по две деца в стая.

В най-добрия случай по 2 минути на дете прави 46 минути. По-вероятно е да стане час.

Докато тествам всички, ще има припаднали от глад и/или жажда.

Какво правя тогава, ако съм сама с тези деца?

Ще ми бъде ли гарантирано, че ще има кой да ми помага, за да стане по-бързо? Ами ако някой тест бъде изпуснат от дете и замърсен? Резервни предвидени ли са?

Децата, които вече са тествани, ще искат да се хранят, а другите ще ги гледат, така ли??? И ще стоят мирно на чиновете???

Понеделник и четвъртък ги отписвам като учебни часове?! Но ще ги „взимам“ формално-документално, за да върви системата…

Пиша тук, защото моите притеснения касаят всички колеги, но и родители, и смятам, че ние също сме подведени с липса на навременна информация и алгоритъм.

В случая аз се съгласявам да тествам децата, за да са в клас, но при какви условия ще се случва, не е ясно и няма да бъде, докато не се върнем и не започне неизбежният хаос.

Тогава аз ще съм поела ангажимент, който не ми е по силите.

Какво правим?

Задавам въпроси, чакам отговори, в противен случай, ще откажа да участвам в този фарс с каквото и да е административно наказание за това.

Аз съм отговорен човек, а това „тестване“ е „сдъвкано и изплюто“, без изобщо никой да се замисли, че в нашите училища организацията куца по принцип, да не говорим при екстремни условия…

Тези „отгоре“ поднасят някаква декларация, с която за пореден път да си измият ръцете от отговорност, ако нещо не се случи по план, какъвто всъщност няма.

Тогава отново ще бъдем противопоставени учители срещу родители и вместо да бъдем в полза на децата, ние ще водим безсмислена „война“ , в която ще има само „победени“ от системата.“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук