Директорът на на столичното 119-то училище – Диян Стаматов, изрази своето мнение в социалните мрежи за предстоящото тестване на децата, акцентирайки на важността малчуганите да знаят какво и защо се случва, както и на това, че институциите са объркани и безпомощни в създалата се ситуация.

„Тестове. Трудна ситуация. Пред нас е един от най-важните уроци!От тези които ги няма написани в учебниците, но пък показват силата на духа.За родителите е уместно да разкажат на децата си какво се случва, защо едни са в училище, а други не.

Да забравят за ден вечното си “имам право” и да приложат “с какво да помогна”.Учителите са по-притеснени по ред причини, от друг път. Те си остават най-тихите доброволци, които ще свършат нещо, което със сигурност не е тяхно задължение. Но, пък да покажат изключително важната си роля пред малките герои на деня.Дали е правилно или не…Мнения толкова, колкото хора сме!

Но, е изключително важен този урок за най-малките!Да им отговорим на хилядите, важни за тях, въпроси и да … продължим напред още по-уверено.А институциите… те показаха за пореден път своята безпомощност и обърканост. Забравиха, че сме в едно друго, много ново време. Забравиха да чуват, когато интелигентно им се говори!

Такива са си…“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук