От бизнеса алармират, че десетки заведения затварят заради зелените сертификати

Десетки заведения затварят врати две седмици след въвеждането на зеления сертификат. Бизнесът е на колене. Това са част от думите,с които собствениците на заведения се обърнаха към институциите в отворено писмо.  

„Не издържахме на намалените обороти. Малко преди въвеждането на зелените сертификати и след това оборотите ни започнаха да падат драстично. Въпреки, че сме категорично „за” мярката, тя не успя да бъде приложена навреме, за да оцелее това заведение”, разказа пред NOVA собственик на заведение, затворило врати преди дни.

Ресторантьорите алармират, че 16% от заведенията в страната са затворили врати от началото на пандемията. Според тях положението в момента е много тежко, тъй като в момента не действат мерки за бизнеса. Мярката 60/40 се ползва от предприятия извън сектора, казват още от бранша.

„На практика не мисля, че колега, който ще може да оцелее при тази ситуация. Вариантите са два – или да не се спазва наредбата, или масово да затворят всички”, казва друг собственик на заведение. Според него в малките населени места и по морето мярката не се спазва.

Подробности гледайте във видеото.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук