Снимка: БНТ /Янка Такева
Снимка: БНТ /Янка Такева

Ще договорим и по-високо възнаграждение за учителите за 2022 г., ако продължи тестването и заболеваемостта не спадне. Министерството на образованието и синдикатите се договориха персоналът, който извършва тестовете на малките ученици, да получава по 100 лв. Тези пари ще започнат да се изплащат още от този месец. Това заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева пред Nova NEWS, предаде novini.bg.

“Двете министерства се договориха, че трябва да се върнат в училище 5. и 8. клас, като се осигурят безплатни тестове и за тях. Те могат и сами да се тестват, учителят само ще наблюдава. Дълбоко съм убедена, че те трябва да се тестват вкъщи и да носят готов резултат. Дълбоко се съмнявам, че министрите ще се съгласят на това и отново ще натоварят образователната система”, посочи тя.

Такева е убедена, че всичко ще остане в ръцете на учителите.

“Няма да спра да повтарям, че трябваше да гласуваме повече доверие на родителите. Никой родител няма да изпрати детето си болно на училище. Вкъщи детето ще бъде спокойно. Сега това създава напрежение в образователната система”, смята тя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук