“Това, което различава учителската професия от всички останали е, че този, който завършва сега трябва да е готов да учи цял живот”, заяви Диян Стаматов.

Професия или призвание?

“Една от най-важните професии в днешно време, но за да бъде един учител добър трябва да го усеща с душата и сърцето си. Това е, което превръща тази професия в призвание”, смята Стаматов.

По думите му е много различно да бъдеш учител в днешно време заради изключително високата дигитализация, която кара учителя да притежава съвсем различни умения от преди 20 години. Такива умения, които да му позволят да бъде съвременен и иновативен.

За най-големия изпит и урок в живота:

В живота няма поправителни изпити, няма възможност човек да направи още веднъж всяко едно от нещата, които преживява. И това, което се случва днес е единствено и уникално. Всеки трябва да изживява мига по най-добрия за него начин”, смята директорът на 119-то училище.

Най-важният въпрос, който са ви задавали?

“Първокласниците задават един простичък въпрос: “Господине, кога ще завършим?”, докато всички завършили казват: “Защо свърши толкова бързо?”. Въпрос на възраст и гледна точка”, обяснява Диян Стаматов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук