Вижте кой е начело в президентския вот

Политическата формация начело с Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме Промяната“, води на предсрочните парламентарни избори. Това показват данните на ЦИК, публикувани в 05,15 часа днес въз основа на обработката на 21,21% от протоколите.

Според данните, публикувани на официалния уебсайт на ЦИК, 25,85% от гласоподавателите са гласували за „ПП”. ГЕРБ остава на второ място с 20,38%, а ДПС са получава до момента 15,66%. Партията „Има такъв народ“ е с 10,54% от гласовете. Българската социалистическа партия е на пета позиция с 9,07% от гласовете. Още две партии влизат в парламента – „Демократична България“ с 5,94% и Партия „Възраждане“, получила 5,42%.ADVERTISING

Останалите политически формации понастоящем не преминават четирипроцентния праг. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 48,55%, подкрепената от ГЕРБ независима кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Матеева е на второ място с 21,02%, което сочи към балотаж следващата неделя. Трети е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото според данните към 5 часа са гласували 14,71%.

В ЦИК все още няма пристигнала нито една РИК с протоколи от страната. Към 05:15 часа тази сутрин около 65 процента от протоколите от чужбина са били обработени. Вотът зад граница се печели от ДПС с 35 на сто, следвани от ПП с 21 процента. След тях се нареждат ИТН. ГЕРБ и „Демократична България“ са с почти изравнени сили с по около 8 на сто от вота.  

Двойката Радев-Йотова получават 36 процента от гласвоете, а на второ място след тях се нареждат Мустафа Карадайъ, който взема 39 процента подкрепа. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук