Фирма „Булснайт“ ЕООД е изпълнила задълженията си за доставка на щадящи бързи антигенни тестове съгласно клаузите на Договора, сключен с Министерството на здравеопазването. Така от дружеството отговориха на запитване от Actualno.com след сензационното изявление на здравния министър д-р Стойчо Кацаров в началото на миналата седмица, че са подписали договора и са изчезнали.

„Фирмата беше избрана за доставчик по покана за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас, публикувана от Министерството на здравеопазването на 26.10.2021 г. по критерии най-ниска цена. През цялото време на изпълнението на договора поддържахме ежедневна комуникация с представители на Министерството на здравеопазването. Към датата на изявлението на министър Кацаров по време на брифинг от 09.11.2021, че „единият доставчик подписа договор, изчезна и не ги достави“, срокът за доставка на тестовете съгласно договора все още не беше изтекъл и тези твърдения са абсурдни и не отговорят на истината“, заявяват от фирмата.

Те уточняват, че не са се възползвали от правото си на отговор чрез медиите по-рано, за да не се въвличат в предизборна полемика. Вместо това се фокусирали върху изпълнение задълженията си по договора. „Изчезналият доставчик“ на ковид тестовете за учениците не коментира къде са тестовете Единият от избраните от МЗ доставчици на тестове за учениците е избягал. Става въпрос за фирмата „Булснайт“, съобщи здравният… Прочети повече „Със своя дългогодишен опит Булснайт ЕООД разработва и реализира иновативни решения в областта на медицината и информационните технологии“, допълват от дружеството. Припомняме, че в началото на месец ноември МЗ сключи договори с „Пи Кей Сайънтифик“ ЕООД и „Булснайт“ ЕООД за доставка на общо 400 000 теста, по 200 хиляди с всяка от фирмите. Сега е вход изпълнение на втората процедура, обявена на 3-ти ноември – за осигуряване на още 1 468 800 теста. 

Вчера, 15-ти ноември, здравното ведомство публикува трета поред покана за доставка на щадящи антигенни тестове – 1 103 800 броя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук