/levski.bg
/levski.bg

Треньорът на Левски Станимир Стоилов сне доверието си от някои играчи и мнозина смятат, че те няма да бъдат част от клуба след Нова година. Според източници на „Мач Телеграф“ на „Герена“ се пробват да променят мнението му и да отложат неизбежното поне до лятото. Причината затова е, че в момента „сините“ са опрени до стената за пореден път. Повод за това са споразуменията, които бяха подписани с Петър Хубчев и помощниците му, както и от Симеон Славчев. Това ще удари по джоба на Левски от бюджета за следващата година. На този етап дупката, която се отваря, трудно може да бъде запълнена, след като на този етап няма нови сериозни спонсори на хоризонта, а кампанията с членските карти върни бавно. „Сините“ отчитат 5000 нови бройки, но малко от старите, които надхвърлят 20 000, са подновени. Освен това се стартира и селекция, а се прави и всичко възможно, за да се осигури лагер в чужбина. За капак на „Герена“ се надяват да разплетат и още един сериозен казус – този с Насиру Мохамед. Медиите в Гана обявиха, че той е готов на отстъпки, но не е ясно в какъв размер са те.

Иначе се смята, че няколко играчи са попаднали на мушката на Стоилов. Номер едно сред тях е Христос Шелис. Кипърецът бе привлечен през лятото от „сините“, след като бе препоръчан на Живко Миланов. Бившият капитан на Левски му гласува сериозно доверие на старта на сезона, но то не се оправда. Христос направи серия от грешки, една от една по-непростими. Така мина в резерва, а на всички стана ясно, че Мъри едва ли ще има нужда от него. Нищо, че и в момента продължава да се радва на доверие в родината си и не спира да получава повиквателни за младежкия национален отбор. Проблем за Левски в този случай е, че той има договор за още един сезон и може да претендира заг неустойка. Така на „Герена“ трябва да останат с надеждите, че някой отбор от острова на Афродита ще се навие да го вземе през зимата при условие обаче, че той се откаже от евентуалните си претенции към Левски. На този етап обаче кандидати няма много.

Нещата с родните футболисти, които търкат резервната скамейка, не са много по-различни. Да, Левски би се отървал от тях лесно срещу по-скромна компенсация, но забавените заплати от миналото няма как да не тежат на клуба. В устата на всички на „Герена“ са Георги Александров и Ивайло Найденов. Първият вече рядко попада и в групата за мачовете, а Найденов тъпче на едно място и при Стоилов. Освен това заплатата му не е никак малка, макар и намалена на половина.

Както е известно, Стоилов взе пълната власт в клуба в спортно-техническо естество и държи твърдо на принципите си. Това прави задачата на шефовете доста трудна, макар и да не се отказват.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук