четвъртък, януари 21, 2021
Начало Блог

Скандал: Вулгарна секс сцена с преподавателка на онлайн урок в Медицинския университет (ВИДЕО)

Еротичен скандал с преподавател от Медицинския университет в София. На кадри, изпратени до Bulgaria ON AIR, се виждат интимни сцени по време на онлайн лекция със студенти.

Видеото ни изпращат студенти от Медицинския университет в София. Твърдят – това е онлайн лекция по биохимия от последните дни. Преподавателката е от Предклиничния университетски център, разказват студенти.  На видеото се вижда как мъж застава зад преподавателката, а тя облизва пръстите на ръката му. 

До края на работния ден от Медицинския университет не коментираха темата. В телефонен разговор обаче от висшето заведение заявиха, че започва вътрешна проверка.

Според сексолога Станка Маркова сцената е недопустима.  А видеото бързо се разпространява между студенти и от други университети. 

„Тя е щастлива, просто това ме накара да направя асоциация с Кобилкина, която вчера демонстрираше с един сладолед как се правят ефективни и сладострастни неща с устата“, каза проф. Маркова.

„Грешка номер 1 – зъбки. Прекрасно, ако хапвате пържола там ги използвате, но когато вземете кренвирша на любимия мъж, никакви зъбки не трябвало да има изобщо“, обясни Наталия Кобилкина.

От началото на пандемията жертви на видеокамерите си станаха депутати и участници в коментарни предавания по целия свят. Повечето се разделиха с работните си места. Ще има ли последствия за българската преподавателка – предстои да разберем.

За 13 лева: Пребиха и ограбиха дядо във Великотърновско

/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

За броени часове са задържани двама мъже

Пребиха и ограбиха дядо във Великотърновско, съобщиха от полицията.

На 14 януари, около 10:00 часа съдействие в Участък на полицията в село Ресен потърсил 69-годишен мъж от селото.

Пред полицаите той разказал, че същата нощ вратата на дома му била разбита от двама мъже,които му нанесли побой и го заплашвали, за да го принудят да им даде пари.

Накрая те напуснали жилището с техника, инструменти и 13 лв.

В резултат на проведените незабавни действия по разследването на служителите от участъка, извършителите са установени – те са на 30 и 54 години, и двамата от селото, с криминалистически регистрации в полицията и осъждани.

Инкриминираните вещи са установени и иззети. Двамата са привлечени като обвиняеми и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Европейските лидери обсъждат паспортите за ваксиниране

/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Лидерите на Европейския съюз се събират за видеоконферентна среща днес, за да обсъдят правилата, по които ще се издават паспортите за ваксиниране срещу COVID-19.

Основните проблеми са възможната дискриминация между имунизирани и неимунизирани, както и съхраняването на личните медицински данни.

Европейските лидери ще обсъждат и как да бъде спряно разпространението на новия, по-заразен щам.

Заплахата от затваряне на граници и бавните доставки на ваксини в държавите членки са само част от темите.

Европейската комисия вече заяви, че 27-те държави от Блока трябва да ваксинират поне 70% от пълнолетните си граждани до лятото.

Тома Биков: Ако сложим камери за изборите, искам да знам кой ще наблюдава през тях

Коментар за промените в изборното законодателство

Ще се радвам БСП да внесат текст за камери в секциите, но искам да знам кой ще наблюдава през тях. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БТВ. 

Трябва да има взаимодействие между ЦИК и Министерството на здравеопазването за мерките на следващите избори и аз се надявам между първо и второ четене да се постигне съгласие по темата, посочи депутатът.

Ако вкараме поправките в Изборния кодекс, това означава, че правилата трябва да останат за всички следващи избори, допълни той.

Проф. Кантарджиев обяви кога приключва кошмара с COVID-19

Ако март месец бяхме допуснали бума от есента, лекарите масово щяха да хвърлят молби за напускане. Това заяви шефът на Национален институт по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в интервю за в. „Марица“.

Споделяте ли прогнозата на българския епидемиолог Петър Марков от Оксфорд, че „английският щам“ ще удари у нас след два месеца и тогава ще трябва да взимаме 70 процента по-строги мерки?

– Важното е да правим, каквото можем, за да ограничим, пък ако ще удря….Вижте как се издъни системата ноември. Ако го бяхме допуснали същото март месец, лекарите щяха просто да си подадат молбите за напускане и да отидат да работят по частни кабинети. Тогава нямаше маски, дезинфектанти…Сега вече всичко е купено. И пак видяхте какво стана есента! Трябва пазене. Спазване на мерки, не идиотско отваряне. Напиванията по нощни заведения са най-опасни.

– Ваксината лови и английската мутация на коронавируса 

– Ако март месец бяхме допуснали бума от есента, лекарите масово щяха да хвърлят молби за напускане

– Възможно е едната доза на „Астра Зенека“ да се комбинира с една от „Спутник V”

– Професор Кантарджиев, гони се 60-70 процента имунизация на населението, но българинът като че ли е доста скептичен спрямо ваксините?

– Вижте, ветеринари говорят за човешки ваксини, филолози дават акъл за странични ефекти. А това е тънка работа. Здравомислещите българи вече разбират, че единственият начин за справяне с пандемията е увеличаване на имунитета на населението. Това става по два начина. Голям брой оздравели и голям брой ваксинирани. Обикновено през последните 100 години се прилага масова ваксинация. Това е верният път, доказал се при заболявания до такава степен, че човечеството вече ги забрави. Нещо повече, допусна се антиваксинална настройка.

Няма ли го вече заболяването, много хора мислят, че то не е опасно

Същото се случи и с коронавируса, който преди година преобрази света. Оказа се, че този свят няма достатъчно маски, инфекционисти, обучен персонал. Дано Европа си е направила извода и не игнорира големите научни открития за сметка на временни моди.

– Да дадем пример с едрата шарка, изкоренена с ваксинация, а тя е доста по-смъртоносна от коронавируса?

– Много повече – около 30 процента от случаите завършват със смърт. Чума, бруцелоза, ку треска, коремен тиф – лесно ги забравихме. Винаги се появяват умници, които казват – защо да се ваксинирам срещу тази кашлица, като я няма в България. Ами като не се ваксинираш 4 години, се появява. Като в Русия и Украйна през 90-те години – десетки хиляди деца заболяха от дифтерия. Слава богу, през 1993 г. у нас имаше имунизация срещу дифтерия. Заболяха 7 деца в Сливенско, като 6 от тях починаха. Но не 70 или 700. В Русия жертвите бяха хиляди, тогава просто не се даваше гласност.

– В България вече се ползват две ваксини, чакаме всеки момент и третата на „Астра Зенека“. Има ли съществена разлика между тях?

– Ваксините срещу този вирус са основно три вида. Първата група са на базата на информационна РНК. Към тях спадат тези на „Пфайзер Бионтек“ и „Модерна“, които вече ги има у нас. Втората група са така наречените векторни ваксини. При тях се използва друг вирус, който е безвреден, и се манипулира. В него се поставя копие от ДНК на COVID-19, то е отговорно за белтъка на шипчетата на вируса. Такива са руската Спутник V и на „Астра Зенека“.

При руснаците двете ваксинации са с различни човешки вируси

При „Астра Зенека“ е интересно, че изпитанията показват много силен имунен отговор с честота над 95 процента, когато между ваксините има интервал от 4 или 5 седмици. От нея сме поръчали най-много, защото е най-евтина.

-А не защото представителят на Астра Зенека“ за България е майка на наш евродепутат, както написаха някои?

– Абсурд! Има си квотен принцип според населението. Тази игра е много прозрачна, винаги се разбира от обществото и от вас, журналистите. Като във всяко нещо, сигурно има интереси и лобизъм, но специално това твърдение е абсурдно.

 Между другото, сега текат консултации дали не може ваксиниране с една доза от „Спутник“ и една от „Астра Зенека“.

Третата група ваксини са на базата на този спайк протеин. Само че той се дава готов и си правиш направо антитела.

Този тип ваксини имат още бая път, може би към края на годината ще са готови

Един и същи принцип важи за всички познати ваксини, които вече се прилагат или са в трета фаза на изпитания. Те създават антитела срещу белтъка на шипчетата, чрез които вирусът разпознава човешките клетки. Антителата пречат на тези шипчета да се свързват с човешките клетки и да заразяват.

Само една ваксина не е насочена към изработването на антитела срещу този спайк протеин. Тя е китайска. Съдържа цели убити вируси на COVID-19.

– Четох за втора руска ваксина, още по-ефикасна – на 100 процента?

– Тя е на предприятията „Вектор“. Така твърдят поне руснаците, че имала висок коефициент. Как работи? Обикновено копие на ДНК от коронавируса, което е отговорно за създаването на протеина, генетично се вкарва в микроб или дрожда да го произведе в голямо количество. След това се пречиства и се ползва като ваксина. На същия принцип се правят ваксини срещу хепатит.

– Защо китайското национално радио директно обвини Запада, че мълчи за смъртта на 23 души в Норвегия, ваксинирани с „Пфайзер Бионтек“?

– Нормално за една страна като Норвегия, в която умират 200 души на ден и без коронавирус, нали! От тези 200 души 165 са над 80 години. Когато за кратко време имунизираш много от тях, в тази смъртност ще попаднат и ваксинирани. Но те не са умрели от ваксината. Имам лаф, че първата ваксинация срещу едра шарка се прави през 1794 година. Чувал ли се сте да има един жив от тях? Няма! 

– Как ще коментирате съмненията, че се измислиха доста ваксини за броени месеци, а за други зарази не могат да се намерят с години?

– Колкото по-малко смъртоносен е един вирус, толкова по-трудно се прави ваксина. Най-лесно е срещу най-смъртоносните микроби, защото виждаш кой фактор убива хората. И правиш антитела срещу него. Например дифтерийният токсин. Обратното, колкото по-слабо болестотворен е, толкова повече е изменчив. COVID-19 е средно изменчив. Например 4 пъти по-малко от вируса на СПИН и 8 пъти по-малко от вируса на грипа. Но! Коронавирусът прави средно 33 мутации за година от човек на човек. Досега са известни над 4500 мутации. Голяма част от тях са „неми“. Тоест промяната на нуклеотидната последователност не е довела до промяна на белтъка, сменяйки аминокиселина.

Когато настъпват мутации, например като този в Англия, се появява така наречена генетична линия. Английска генетична линия е правилното название.

Защото мутант – всеки организъм прави такъв

Слава богу, доказани са три неща при английската генетична линия. Тестовете работят, ваксината работи, не е по-смъртоносен вирусът. Лошото е, че по-лесно заразява. Има и данни, но още не са научно доказани, че заразява по-лесно младите. Мен ако ме питат, е друго. Младите не се пазят. Събират се да пият бира.

Имам и друго мнение за тази английска генетична линия. Много се спекулира с нея, за да се компроментират ваксините.

– Генерал Мутафчийски съобщи, че има съмнения за всяка пета проба от този „английски щам“, да го нарека така народно.  Изследванията са във вашия институт, има ли резултати?

– Пробите са тук от понеделник, прави се секвениране, трябва да приключим до петък. Най-вероятно го има и при нас, защото вече се появиха косвени данни, най-вече при хора, пристигнали от Европа, предимно от Великобритания. Доказани са промени в РНК, което отговаря за спайк протеина. PCR тест не го лови хубаво, но ние доказваме три гена, така че това не е проблем за диагностиката. 

– Оптимист ли сте, кога ще приключи тази епидемия?

– Лятото ще приключи, но ако не се издъним. Защото ние от пълното шубе отиваме бързо към пълно неглижиране. Гледа те без маска и се хили. Уви, вече всеки има познат, изкарал тежко, дори починал. При нас винаги става по трудния начин.

– Вие лично ваксинирахте ли се като медик от първата линия?

– Да, на 5 януари. Очаквам обаче адекватен имунен отговор след второто боцкане на 26 януари.

Професорът издаде книга за ваксините

Проф. Тодор Кантарджиев е вече отлично познат на всеки българин. Той е член на кризисния щаб за борба с Ковид, но с ваксинации и вируси се занимава цял живот. Шеф на Национален институт по заразни и паразитни болести, където най-добре знаят всичко по темата. Тази седмица излезе книга за ваксините, където проф. Кантарджиев е съавтор с доцент Шаламанов. “Разгледани са включително и антиваксиналните движения. Ще видите какви карикатури има в американски и английски медии. Например, като се ваксинираш срещу едра шарка – и ще ти растат рога. Нищо ново под слънцето“, разказва професорът.

Представят план за разхлабване на мерките

/NOVA Костадин Ангелов
/NOVA Костадин Ангелов

Това ще се случи на редовния брифинг на НОЩ

Министърът на здравеопазването, Националният оперативен щаб и директори на болници ще дадат редовния си брифинг във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки. Очаква се днес да бъде обявен и окончателният план на здравните власти за разхлабване на мерките.

482 са новите случаи на COVID-19 у нас, 37 души починаха

pixabay.com
pixabay.com

482 са новите случаи на COVID-19 през изминалото денонощие при направени общо 8057 теста, от които 3676 са PCR, а 4381 са с бърз антигенен тест. Това сочат данните от Единния информационен портал.

Така общият брой на потвърдените случаи става 213 409, от които активни са 29 660. 4600 са излекуваните през последните 24 часа, а общият им брой е 175 098.

Ваксинирани са 1901 души, с което общият брой става 24 127. Починали са 37 души, като от началото на пандемията жертвите са 8651. В болниците в страната се лекуват 3220 пациенти, като 327 от тях са подложени на интензивна терапия.

Най-много са новите случаи случаи в София, Пловдив и Хасково. Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените лица е, както следва: Благоевград – 13 нови случая, Бургас – 15, Варна – 24, Велико Търново – 11, Видин – 4, Враца – 20, Габрово – 4, Добрич – 7, Кърджали – 5, Кюстендил – 13, Ловеч – 4, Монтана – 9, Пазарджик – 27, Перник – 11, Плевен – 21, Пловдив – 48, Разград – 4, Русе – 15, Силистра – 9, Сливен – 24, Смолян – 4, София-град – 106, София-област – 18, Стара Загора – 14, Търговище – 3, Хасково – 33, Шумен – 14, Ямбол – 2.

Здравният министър обяви най-ранната дата за отваряне на ресторанти и молове

София (7 декември 2020) Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов даде брифинг пред сградата на министерството след среща с директорите на шестте регионални здравни инспекции /РЗИ/, отговарящи за организацията на имунизациите. Пресфото-БТА снимка: Асен Тонев (ЕД)

Ресторантите и моловете могат да бъдат отворени най-рано на 18 февруари. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на посещение в областната болница във Велико Търново.

„Във война сме, всички го казват. Една война не се печели с инат. Думите ми, аз мога да ги повторя и сега. Ресторантьорите и хотелиерите са много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са свързани със здравеопазването, образованието и спорта“, каза Ангелов, след което добави и културата.

„Очакваме резултатите от изследванията, но това трябва да заостри вниманието“, предупреди Венцислав Мутафчийски
По думите му предстои разхлабване на мерките за спорта и културата.

Той обясни още, че след всеки нов ход са необходими поне две седмици, в които здравните власти да проследят резултатите от промяната.

Последни ще отворят нощните заведения.

Задържаха мъж от Поповци с цигари без бандерол за 17 000 лв.

При спецоперация е задържан 51-годишен мъж, превозвал с автомобил цигари без акцизен бандерол на стойност близо 17 000 лева, съобщиха днес от полицията във Варна.

Колата е била спряна на автомагистрала „Хемус“. Шофьорът е от с. Поповци, Габровско, и е известен на органите на реда.

Цигарите без бандерол – 40 000 къса, са намерени в багажника на автомобила. Освен това са открити и два чувала с 30 килограма нарязан тютюн.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Камион удари спящи работници, уби 15 души

В индийския щат Гуджарат 15 души бяха убити, когато камион прегази работници, спящи край пътя.

Според данните, трагедията се разиграла в сутрешните часове на шосе на около 60 км от град Сурат, в западния щат Гуджарат.

Шофьорът на камиона загубил управление, след като се сблъскал с трактор.

Ударените от колата работници са мигранти от щата Раджастан.

Шестима от тях са ранени, но са оцелели и са хоспитализирани.

Премиерът Нарендра Моди изказа своите съболезнования на близките на жертвите в Twitter.

Той нарече инцидента трагичен и заяви, че се моли за възстановяване на ранените.

Много работници в индийските градове често си лягат на тротоара, излагайки се на опасност.

Припомняме миналогодишния случай, когато 16 души загинаха под колелата на товарен влак, защото са решили да прекарат нощта точно на релсите.

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ